Hvad man skal gøre, når man er gift med en vantro med Lee Strobel – Hope On Demand

LEE STROBEL

Min kone Leslie og jeg mødte hinanden, da vi var meget unge. Vi var 14 år gamle, og hun gik hjem og fortalte sin mor: “Jeg har mødt den dreng, som jeg skal giftes med”. Og da jeg var 20 år, og hun var 19, blev vi gift.

Vi havde virkelig ingen åndelig dimension i vores liv. Jeg var ateist. Hun var mere agnostiker; hun vidste ikke, hvad hun skulle tro om Gud. Så mødte hun gennem nogle omstændigheder en kvinde, som var kristen og sygeplejerske, og de blev bedste veninder. Og denne kvinde ved navn Linda delte Jesus med hende og tog hende med i kirke. Så kom Leslie en dag hen til mig og gav mig den værste nyhed, jeg som ateist kunne få, nemlig at hun var blevet et Guds barn. Og jeg tænkte: “Åh nej.” Den første tanke, der gik mig igennem hovedet, var skilsmisse.

Vi havde en masse skænderier og forstyrrelser i vores ægteskab. Det var en meget vanskelig tid, for når den ene person er en efterfølger af Jesus, og den anden ikke er det, støder man sammen på alle livets områder. Hvordan vil I opdrage jeres børn? Vil du opdrage dem i kirken eller ej? Hvad skal I lave i weekenderne? Vil du gå i kirke, eller vil du gå ud og drikke sent lørdag aften og sove med tømmermænd søndag morgen? Jeg kan huske, at min kone engang ville give penge til kirken. Jeg tænkte: “Du er jo vanvittig.” Jeg sagde faktisk til hende: “Hør her – hvorfor går du ikke ud på badeværelset og skyller de penge ud i toilettet, for det ville have samme effekt.”

Det er en meget vanskelig situation, når din ægtefælle ikke er troende, og jeg tror, at det bedste råd er at bygge på tre forhold:

Det første forhold er dit forhold til Gud.

Din ægtefælle vil sandsynligvis fraråde dig at gå i kirke. De vil ikke ønske, at du skal bede og så videre, men du må finde en måde at fortsætte med at vokse åndeligt på, fordi Gud vil ændre dit liv på en måde, som din ægtefælle i sidste ende sandsynligvis vil finde velsignende og tiltrækkende. I min kones tilfælde tog hun et bibelstudie derhjemme, når jeg var på arbejde.

Det andet forhold, du skal bygge på, er med en mentor.

En person af samme køn, som er en mere moden kristen, og som kan være mentor for dig i din åndelige vækst. Leslie havde brug for hjælp, fordi jeg frarådede hende at gå til weekendgudstjenester i weekenden, og derfor havde hun brug for nogen til at vejlede hende, stille spørgsmål, bede for hende og opmuntre hende, og det var det, som hendes veninde Linda gjorde.

Det tredje forhold, som du skal bygge på, er dit forhold til din ægtefælle.

Du giftede dig med den person af en grund. Du elsker vedkommende, og I har sikkert en masse fællestræk og ting, som I plejede at gøre sammen – byg på dem. Lad ikke dette blive en kile, der adskiller jer. Ræk hånden ud til din ægtefælle og byg på de ting, der er fælles. Du er nødt til at holde de bånd tæt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to Top