Hvorfor jeg fik en vasektomi… i en alder af 25 år.

Det er nu over to år siden jeg besluttede at få en vasektomi, og jeg har aldrig set tilbage.

Et par gange har jeg været ked af det, da jeg fik at vide, at verden har brug for, at jeg skal have børn, eller da en pige ikke var interesseret i mig, fordi jeg ikke kan lave et barn. Men i disse sjældne øjeblikke husker jeg dog, hvorfor jeg besluttede at gøre, hvad jeg gjorde, og bliver hurtigt forsikret om, at det var det rigtige valg for mig.

I dag deler jeg med dig, hvorfor jeg gjorde det, som så få mennesker på min alder har turdet gøre, i håb om at kaste lys over et emne, der ofte bliver fejet ind under gulvtæppet.

1. Næsten alle de piger, jeg nogensinde har gået ud med, har lidt af depression eller angst på grund af hormonforstyrrelser fra prævention. Jeg besluttede mig for, at jeg ikke ville udsætte nogen, jeg elsker, for det, så jeg påtog mig selv rollen som fødselskontrol.

2. Jeg mener, at fødselskontrol er et ligeværdigt ansvar for manden og kvinden. I min optik er mænd og kvinder ligeværdige på alle planer. Selvfølgelig er der nogle store forskelle mellem vores køn, men det ene kunne ikke eksistere uden det andet, og ansvaret bør ligge lige meget på begge køn.

Jeg kan få foretaget en simpel snipning, eller min kvindelige modpart kan tage en daglig pille, håndtere en plastikring i skeden, bære et plaster på numsen eller nogen af de lignende foranstaltninger, der findes. Alle disse er mere tids- og energikrævende foranstaltninger end min procedure.

Også kvindelig prævention kræver penge, og det bør både manden og kvinden betale lige meget for det. (For enhver kvinde, der ønsker langvarig prævention, er spiralen den bedste løsning, jeg har fundet, og den holder i op til 12 år).

3. Jeg støtter ikke medicinalindustrien. Ud over de negative virkninger, som mange kvinder lider direkte på grund af prævention, lider verden under lægemiddelindustrien. Giftstofferne forårsager negative virkninger i vores kroppe, og disse virkninger fortsætter, når de bliver skyllet ud i vores vandsystemer og påvirker mennesker, dyr og vores naturlige miljø.

Menneskehedens sundhed og velvære burde ikke være et profitabelt foretagende, men alligevel er medicinalindustrien en milliard- eller billioner dollarindustri. Prioriteterne er ofte skæve, når penge er en så stor faktor, og det ser ikke ud til, at borgernes sande sundhed er den vigtigste prioritet.

Jeg mener, at der er plads til vestlig medicin, især i nødstilfælde, men som den bruges i øjeblikket, vælger jeg ikke at støtte den, hvor det er muligt.

4. Folk siger nogle gange til mig, at jeg er præcis den type fyr, der burde få børn, fordi jeg kan opdrage dem til at gøre verden til et bedre sted. Min mission er præcis det, at gøre jorden til et lykkeligere og sundere sted for os alle, men jeg har ikke brug for mine egne børn for at gøre det.

I stedet bruger jeg min tid på at uddanne og inspirere masserne til at behandle hinanden og vores jord med respekt. Lad os for eksempel tage nogle lærere, som er med til at opdrage hundredvis eller tusindvis af børn i deres klasseværelser. Disse lærere har ikke brug for deres egne børn for at have en positiv indflydelse, fordi alle børn er deres børn. Jeg har det på samme måde.

5. Der er bare en masse andre ting, jeg hellere vil gøre end at få børn. Det er en god nok grund i sig selv for mig.

6. Der er ikke mangel på mennesker på jorden. Befolkningen er i øjeblikket på 7 milliarder mennesker og vokser hurtigt. Hvert sekund bliver der født 5 mennesker, og kun 2 mennesker dør. Vores eksploderende befolkning kan gøre tingene meget mere udfordrende i fremtiden og ser allerede ud til at gøre det. Jeg føler ikke selv et behov for at føje til befolkningen.

Jeg vil gerne gøre det klart, at jeg synes, at det er en utrolig smuk ting at opdrage et barn, og jeg har den største respekt for forældre, der har viet deres liv til at opdrage gode mennesker og gøre det på en måde, der er miljøvenlig. Vi har brug for børn, og vi har brug for intelligente, omsorgsfulde børn. Tak til alle, der i øjeblikket er eller har opdraget disse mennesker!

7. Jeg ønsker ikke at skabe affald mere. P-pilleindustrien skaber en masse affald lige fra kondomer og deres indpakning til plastikpakkerne med piller og lignende produkter. Alt dette materiale ender på lossepladser eller, endnu værre, på vores gader og i vores vandløb. Jeg forsøger at leve et liv uden affald, og dette er en meget lille del af den livsstil. Der er 100-vis af måder, hvorpå jeg har valgt at holde op med at lave affald.

8. Beslutningen kan omgøres. Jeg tvivler stærkt på, at jeg nogensinde vil få en vasectomy reversal, men hvis jeg beslutter mig for det, siger succesrater, at mine chancer for at være i stand til at blive gravid er mindst 50% med nogle læger hævder en 95% succesrate.

9. Min forsikring dækkede det. Selv uden forsikring er proceduren meget overkommelig, fra 300 til 900 dollars i gennemsnit. Det er en hel del billigere end at opdrage et barn eller et par årtier med kvindelig prævention.

10. Der er alternative måder at få et barn på. Hvis jeg nogensinde får et barn, vil jeg hellere adoptere og hjælpe et barn, der er fortvivlet. Men hvis jeg beslutter mig for at få mit eget barn, er der altid in utero og in vitro. Som jeg har forstået, er grundene til at fryse sæd blevet mindre, fordi lægerne kan gå ind med en meget tynd nål og trække sæd ud med en meget tynd nål. Det er god information at have, men jeg tvivler også på, at jeg nogensinde vil vælge den fremgangsmåde.

11. Det påvirker ikke mit sexliv. Altså, medmindre du tager højde for, at det har gjort mit sexliv bedre. Vasektomioperationen skærer simpelthen vas deferens over, som forhindrer sædcellerne i at mødes med sæden under ejakulationen. Sæden kommer stadig ud under en orgasme, og det udgør ca. 95 % af ejakulationen.

Den menneskelige krop producerer stadig sæd, og det bliver konstant reabsorberet af kroppen, da det ikke forlader testiklerne under ejakulationen. Orgasmen er den samme, og ejakulationen er den samme på alle måder.

Det er det hele. Det er derfor, jeg fik en vasektomi. Jeg siger ikke til andre, at de skal få en vasektomi, eller at det er løsningen på alle vores problemer i verden. Men det er en mulighed for dem, der ikke ønsker egne børn, og jeg ønskede at dele min personlige erfaring og mine tanker.

Og selv om det er et separat emne føler jeg også behov for at diskutere kønssygdomme en lille smule her. Jeg opfordrer kraftigt alle, der har sex, til at tage alle nødvendige ansvar for at forhindre, at de pådrager sig eller spreder kønssygdomme.

Brug af beskyttelse som f.eks. kondomer er et indlysende middel til at forebygge kønssygdomme, men det går meget dybere end det.

At have blot én sexpartner, som man er åben og ærlig over for, er et godt middel til at undgå kønssygdomme. Hvis der er behov for det, kan både du og din partner blive tjekket og dele resultaterne på papir med hinanden for at være sikre på, at I begge er fri for en kønssygdom.

H ærlighed er absolut nødvendigt i seksuelle forhold, og det er klart, at det at have sex med en anden og derefter med din partner udsætter dem for risiko. Jeg opfordrer dig til at være tro mod de ord, du taler med din partner.

Dommelighed og uddannelse er også gode redskaber til at forebygge kønssygdomme og er efter min mening vigtigere redskaber end kondomer, fordi man stadig kan få en kønssygdom med brug af kondomer.

Der er demografiske grupper, der er i højere risiko for STD’er, hvilket omfatter folk, der bruger nåle til stoffer eller har et svækket immunsystem. Vær opmærksom på dette. At undgå alkohol og stoffer er også en intelligent måde at undgå kønssygdomme på, da de ofte er involveret i mangel på dømmekraft, som fører til kønssygdomme.

Bevidsthed, rationel tænkning, selvkontrol og korrekt dømmekraft er ekstremt vigtigt i forbindelse med sex og i alle livets facetter. Jeg opfordrer dig til at øve dig i alle disse færdigheder. Den mest effektive måde at forebygge en kønssygdom eller utilsigtet graviditet på er at lade være med at have sex.

For mit yngre publikum vil jeg gerne dele med jer, at jeg gik ud af gymnasiet, før jeg havde sex. Jeg var 19 min første gang, og jeg opfordrer dig til at vente, indtil du er følelsesmæssigt klar og med en omsorgsfuld partner. Der er så mange meningsfulde og formålstjenlige måder at bruge vores liv på andre måder end at forfølge og have sex.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to Top